روند چیست؟
روند در علم تحلیل تکنیکال به معنای رفتار قیمت است که تمام افزایش و کاهشهای قیمت را شامل میشود.به بیان دیگر روند ساختار قیمت است که از برآیند صعود و نزولهای قیمت ساخته میشود.در واقع زمانی که تغییرات افزایش یا کاهش قیمت در یک جهت شکل بگیرند، نظم خاصی در این تغییرات به وجود میآید که روند را تشکیل میدهد.
انواع خط روند :
- روند صعودی
- روند نزولی
- روند خنثی
روند صعودی :
زمانی که در نمودار تکنیکالی، قیمت کف بالاتر از کف قبلی و سقف بالاتر از سقف قبلی میسازد، برآیند آنها روند صعودی را شکل میدهد.یعنی همانطور که فروشندگان انتظار دارند خریدهای قبلی خود را در قیمتهای بالاتری بفروشند، خریداران جدید حاضرند در طی روند، سهم را در قیمتهای بالاتری بخرند.بنابراین، خط روند صعودی به عنوان یک حمایت عمل میکند.

روند نزولی :
روند نزولی در تحلیل تکنیکال یک نمودار زمانی اتفاق میافتد که قیمت، سقفهایی پایینتر از سقف قبلی و کفهایی پایینتر از کف قبلی تشکیل بدهد. در اینجا خط روند نقاط سقف را به یکدیگر متصل میکند، به همین دلیل خط روند نزولی مشابه یک مقاومت مورب عمل میکند.

روند خنثی :
در روند خنثی، قیمت به هیچ سمت و سوی مشخصی نمیرود و نمیتوان پیشبینی کرد که حرکت بعدی سهم صعودی یا نزولی است. در این شرایط سهم بین دو حد حمایت و مقاومت در حرکت است و تنها میتوان بین کف و سقف و با رضایت به کسب سود کمتر، معامله کرد.

نحوه رسم خط روند:
رسم یک خط روند در تحلیل تکنیکال بهسادگی کشیدن یک خط مستقیم است که با متصل کردن نقاط چرخش قیمت(مینیممها یا ماکزیممها) میتوان جهت روند کلی بازار یا سهام را نشان داد. در روند صعودی، از نقاط کف و در روند نزولی، از نقاط سقف برای ترسیم خط روند استفاده میشود.برای رسم خطوط روند از دو نقطه استفاده میکنیم، اما برای جلوگیری از خطا بهتر است خط روند سه نقطه را پوشش دهد.
شکست خط روند:
در تحلیل تکنیکال، هیچ خط روندی تا ابد ادامه نخواهد یافت. پس از اینکه خط روند اعتبار خود را از دست داد، آن را خواهد شکست و روند جدیدی را آغاز خواهد کرد.شکست روند زمانی اتفاق میافتد که یک الگوی شمعی پر قدرت آن را به سمت بیرون خط شکسته و در همان جا بسته شود.