درباره تحلیل تکنیکال
شاید برای شما هم سوال باشد که چگونه باید تحلیل تکنیکال را بیاموزیم و از آن در جهت معاملههای خود استفاده کنیم؟ معاملهگران زیادی در بازارهای مالی وجود دارند که هر کدام سبک تحلیلی متفاوتی را ارائه میدهند. تحلیل تکنیکال کلاسیک،هارمونیک،پرایساکشن، الیوت،نئوویو،کندل استیک و... همگی سبکهای تحلیلی منحصربهفردی هستند.

پایه و اساس آنچه امروز بهعنوان تحلیل تکنیکال شناخته میشود،نظریههایی است که در سال 1882 توسط “چارلز داو” در مجله وال استریت ژورنال چاپ میشد.تئوری داو بیان میکند که کلیهی بازارهای مالی از مجموعه قوانین خاصی پیروی میکنند و این قوانین مانند الگوهایی تکرارشونده در چرخههای مختلف دیده میشوند.
تحلیل تکنیکال چیست؟
مطالعه رفتارهای بازار با استفاده از نمودارها و با هدف پیشبینی آینده روند قیمتها، تحلیل تکنیکال نامیده میشود.
منطق تحلیل تکنیکال بر سه اصل استوار است:
1- همه چیز در قیمت لحاظ شده است.
2- قیمتها بر اساس روندها حرکت میکنند.
3- تاریخ تکرار میشود.
تحلیل تکنیکال به شما این امکان را میدهد که روند حرکت قیمت را تشخیص دهید و بر مبنای آن تصمیم بگیرید در چه قیمتی بخرید یا بفروشید.
نمودار قیمت چیست؟

نمودار قیمت، دنبالهای از قیمتهای ترسیم شده در یک بازه زمانی خاص است. در نمودار قیمت، محور عمودی مقیاس قیمت را نشان میدهد و محور افقی مقیاس زمان را نشان میدهد.
انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال:
- نمودار خطی
- نمودار میله ای
- نمودار کندل استیک
نمودار خطی:
نمودار خطی سادهترین نمودار در تحلیل تکنیکال است. زیرا فقط قیمتهای بسته شدن یک بازه معاملاتی را نشان می دهد،به خاطر اینکه قیمت بسته شدن مهمترین قیمت در تغییرات سهام در نظر گرفته می شود در نمودار خطی اغلب از این قیمت برای ترسیم آن استفاده می کنند .

نمودار میله ای:
نمودارمیله ای از یک سری خطوط عمودی ساخته میشود که هر نقطه داده را نمایش میدهد. این خط عمودی قیمت های بالا (high price) و پایین (low price) در بازه معاملاتی را همراه با قیمت بسته شدن (close price) و باز شدن (open price) نشان میدهد. قیمت باز و بسته روی خط عمودی با خط تیره افقی نشان داده میشود. قیمت باز روی نمودار میله ای با خط تیره ای نشان داده میشود که در سمت چپ میله عمودی قرار دارد. برعکس، قیمت بسته با خط تیره در سمت راست مشخص میشود. معمولا، اگر خط تیره چپ (باز) پایین تر از خط تیره راست (بسته) باشد، پس آن میله صعودی است، که نشان میدهد سهم در آن بازه معاملاتی رشد کرده است.

نمودار شمعی( کندل استیک):
نمودار شمعی نموداری مشابه نمودار میله ای است، اما شکل نمایش آن فرق دارد. قسمت پهن هر کندل را “بدنه” مینامند. این بخشها نشان میدهد که آیا قیمت بستهشدن بالاتر از قیمت بازشدن یا پایینتر است. خطوط نازک بلند بالا و پایین سایه نامیده میشود.در نمودار شمعی تحلیل گر قادر است به آسانی رابطه بین قیمت آغازین و پایانی و همچنین بالاترین و پایین ترین قیمت را بررسی و مقایسه کند و ظاهر ملموس تری نسبت به نمودار میله ای دارد.وقتی قیمت سهام رشد می کند و قیمت بسته شدن بالای قیمت باز قرار می گیرد، شمع ما معمولا سفید یا روشن خواهد بود. اگر سهام در آن شمع افت کند، این نمودار معمولا قرمز یا سیاه می شود.
